Blistava igra Arsenala i pet golova u mreži Aston Ville
Foto: EPA

Pobjeda Topnika

Blistava igra Arsenala i pet golova u mreži Aston Ville

M. Šljivak
Teme:

Fudbaleri Arsenala uvjerljivo su s 5:0 savladali na Emiratesu ekipu Aston Ville u susretu 23. kola engleske Premier lige.

Prvo poluvrijeme donosi dosta dobar fudbal i nekoliko prilika s obje strane.

Već nakon osam minuta igre Topnici su stigli do vodstva. Fantastično proigravanje Ozila petom u pogodak pretvara Olivier Giroud za prednost od 1:0.

Minimalnim vodstvom domaćeg tima se otišlo na odmor, a u nastavku se mreža gostiju iz Birminghama trese još četiri puta. 

Giroud u 56. minuti uzvraća asistenciju Mesutu Ozilu, a Nijemac precizno pogađa za vodstvo od 2:0.

Na novi pogodak čekalo se samo sedam minuta. Cazorla sjajno proigrava Walcotta, a ovaj pogađa za uvjerljivih 3:0. 

Katastrofa Ville nastavljena je u 75. minuti. Golman gostiju Brad Guzan ruši Akpoma u kaznenom prostoru, a sudija Anthony Taylor pokazuje na penal.

Precizan izvođač je Santi Cazorla za sigurnih 4:0, da bi Hector Bellerin u drugoj minuti nadoknade postavio konačnih 5:0.

Premier liga, 23. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal - Aston Villa 5:0 (Giroud 8', Ozil 56', Walcott 63', Cazorla 75'p, Bellerin 90+2')

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.