Bliži se kraj 15-godišnje ere: Olsen ponudio ostavku
Foto: EPA

Danski selektor razočaran nakon eliminacije

Bliži se kraj 15-godišnje ere: Olsen ponudio ostavku

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Morten Olsen ponudio je ostavku nakon eliminacije od Švedske u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Legendarni Olsen obnaša funkciju danskog selektora već petnaest godina, a sada se čini da se njegova era približila samom kraju.

Ovaj 66-godišnji stručnjak je i prije prve utakmice baraža najavio da bi klupu danske reprezentacije trebao napustiti nakon završetka Evropskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, pošto tamo neće biti Danske, Morten Olsen je već ponudio ostavku, a sada se očekuje reakcija Fudbalskog saveza Danske, koji će odlučiti o sudbini jednog od selektora sa najdužim stažom u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.