Boakye prvi, dvojica Bosanaca u vrhu liste strijelaca EL
Foto: EPA

Ibričić i Kapić efikasni

Boakye prvi, dvojica Bosanaca u vrhu liste strijelaca EL

Napadač Crvene zvezde Richmond Boakye prvi je strijelac dosadašnjeg dijela kvalifikacija za Evropsku ligu.

Sjajni fudbaler iz Gane je u dosadašnjih šest utakmica postigao sedam golova i dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa Maksimovom iz litvanskog Trakaija, koji je postigao isti broj golova.

Na diobi trećeg mjesta su Ibraimi iz Škendije i Ščepović iz Videotona sa po pet pogodaka, nakon kojih slijedi grupa od sedam fudbalera koji su zabili po četiri gola.

Među njima su i dva fudbalera iz Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić iz Domžala i Rifet Kapić iz Gorice. Dok Ibričić ima priliku da poboljša svoju statistiku u playoffu, Kapićeva Gorica je završila svoju evropsku avanturu još u 2. pretkolu ovog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od ostalih bh. fudbalera, po dva gola su dali Ivan Krstanović (Široki Brijeg) i Haris Hajradinović (Haugesund), dok je dug spisak onih koji su se u dosadašnjem dijelu kvalifikacija jednom upisivali u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi