Boateng otkrio da je bio zabrinut za svoje mjesto u Bayernu
Foto: EPA

Sjajni štoper imao limitiranu minutažu prošle sezone

Boateng otkrio da je bio zabrinut za svoje mjesto u Bayernu

Sjajni štoper Bayern Munchena Jerome Boateng je u razgovoru sa novinarima njemačkog Kickera otkrio da je ozbiljno razmišljao o svojoj budućnosti u klubu ovog ljeta, nakon sezone u kojoj je imao velikih problema sa povredama.

Boateng je tokom protekle sezone pretrpio niz povreda mišića, te je počeo samo deset utakmica u sezoni u kojoj je Bayern došao do pete uzastopne titule prvaka Njemačke.

Njemački reprezentativac je imao zaista slabu minutažu u ekipi Bayerna koju je vodio Carlo Ancelotti, a njemačke novinare je zanimalo zbog čega je to bio slučaj.

"Možda sam igrao tako malo kod Ancelottija jer me rijetko viđao u 'akciji' zbog mojih povreda", kratko je poručio Boateng.

Iskusni štoper je odlučan u namjeri da se vrati u prvih 11 Bayerna, ali je već propustio nekoliko utakmica nove sezone, jer se još uvijek oporavlja od povrede bedrenog mišića, koju "vuče" još od kraja prošle sezone.

Ancelotti je tokom protekle sezone, na poziciji štopera, koristio Javia Martineza, a ovog ljeta je defanzivnu liniju Bayerna pojačao i Niklas Sule. Doda li se tu i Mats Hummels, Boateng ima zaista jaku konkurenciju u ekipi Bayerna, a sjajni štoper sada otkriva da je bio zabirnut zbog takve situacije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ovog ljeta sam razgovarao sa šefovima o svojoj situaciji, rekao sam im da sam zabrinut", istakao je 29-godišnji defanzivac.

Međutim, dolaskom Juppa Heynckesa na klupu Bayerna, čini se da su Boatengovi problemi riješeni s obzirom da je on odmah vraćen na "staro" mjesto, te da je poznato da ga iskusni njemački stručnjak izuzetno cijeni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi