Boateng: Želim biti prvi "obojeni" kapiten Njemačke

Fudbaler Bayerna ima veliku želju

Boateng: Želim biti prvi "obojeni" kapiten Njemačke

Bayernov defanzivac Jerome Boateng (26) ima veliku želju koja je vezana za fudbalsku reprezentaciju Njemačke sa kojom je ovoga ljeta osvojio titulu svjetskog prvaka.

Njemački selektor Joachim Löw (54) Boateng je nagradio mjestom jednog od zamjenika kapitena reprezentacije Bastian Schweinsteiger. Ovim potezom Boateng je stigao na korak od svoje želje.

"Bila bi mi velika čast da budem prvi 'obojeni' fudbaler koji bi ponio kapitensku traku Njemačke", rekao je Jerome Boateng, fudbaler koji rođen u Berlinu, a čiji je otac porijeklom iz Gane.

Bayernov fudbaler je jedno od zaštitnih lica kampanje u borbi protiv rasizma, a prvi poziv u među Pancere dobio je 3. oktobra 2009. godine. Sedam dana kasnije imao je svoj debi u dresu Njemačke u gostujućoj pobjedi od 1:0 nad Rusijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.