Bobadilla golom natjerao na plač navijače Partizana

6. kolo Evropske lige

Bobadilla golom natjerao na plač navijače Partizana

E. Čaušević

Fudbaleri Augsburga velikim preokretom slavili su večeras u Beogradu sa 3:1, te prošli dalje u nokaut fazu Evropske lige.

Partizan je na svom stadionu dočekao ekipu Augsburga u okviru šestog kola grupne Evropske lige. Iako je Partizan poveo sa 1:0, gosti su stigli do velikog preokreta i plasirali se dalje. Ausburgu je jedino pobjeda od dva gola razlike odgovarala da ide dalje, a treći gol su dali u samom finišu utakmice.

Domaći su do vodstva stigli u 11. minuti utakmice kada je mrežu gostiju zatresao Oumaru. Ipak, hladan tuš za domaće navijače uslijedio je u samom finišu prvog dijela kada je na 1:1 izjednačio Jeong-Ho.

U drugom dijelu Augsburg je krenuo svim silama u napad jer im je trebala pobjeda od 3:1 kako bi prošli dalje. Pritisak im se isplatio u 51. minuti kada je za 2:1 pogodio kapiten Verhaegh.

Veliki šok za domaće došao je u 89. minuti kada je treći gol za goste dao Bobadilla. Prije toga nevjerovatnu šansu promašio je Brašanac. 

Kao prvoplasirani u grupi L dalje ide i Athletic Bilbao koji je remizirao protiv AZ Almaara sa 2:2.

Sporting iz Lisabona u dramatičnoj završnici stigao je do preokreta na domaćem terenu protiv Bešitaša. Sporting je slavio sa 3:1 i uspio se plasirati u nokaut fazu. U grupi H prvi je bio Lokomotiv iz Moskve koji je večeras pobijedio Skenderbeu sa 1:0.

Tottenham je na svom stadionu ubjedljivo slavio protiv Monaca sa 4:1 i kao prvi u grupi J plasirao se dalje. Tri gola za domaće postigao je Lamela. Drugoplasirani je završio Anderlecht koji je bio bolji od Qarabaga sa 2:1. Na golu gostiju cijelu utakmicu branio je Ibrahim Šehić.

Grupa G

St. Etienne - Lazio 1:1

Dnipro - Rosenborg 3:0

Grupa H

Skenderbeu - Lokomotiv Moskva 0:3

Sporting - Bešiktaš 3:1

Grupa I

Fiorentina - Belenenses 1:0

Lech - Basel 0:1

Grupa J

Anderlecht - Qarabag 2:1

Tottenham - Monaco 4:1

Grupa K

Asteras - Schalke 0:4

APOEL - Sparta 1:3

Grupa L

Partizan - Augsburg 1:3

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atheltic Bilbao - AZ 2:2


Oumarou Goal - Partizan 1-0 Augsburg- 10-12-2015 by Bayeo
Bobadilla amazing goal Partizan 1-3 Augsburg 10... by AllGoals1234

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.