Bobić: Ibišević je borac i đubre na terenu

Smatra da je Hertha napravila pravi potez

Bobić: Ibišević je borac i đubre na terenu

Fredi Bobić, nekadašnji njemački reprezentativac koji je obnašao funkciju sportskog direktora u Stuttgartu, prokomentarisao je nedavni transfer Vedada Ibiševića u Herthu. 

Tamošnji mediji i danas pišu da je upravo Bobić najzaslužniji što je Ibišević 2012. godine iz Hoffenheima prešao u Stuttgart. Za kratak vremenski period bh. napadač je opravdao dovođenje i već u sljedećoj sezoni postigao je ukupno 24 gola za popularne Švabe. 

"Bio sam jako sretan kada smo ga kupili od Hoffenheima. On je svojim nastupima ostavio lijep utisak u Stutgartu i Hertha je napravila dobar potez njegovim dovođenjem. Za mene je Ibišević klasični napadač ili devetka kako se prije govorilo. Takvih igrača nema mnogo u Bundesligi", kazao je Bobić. 

Bobić ističe da se bivši trener Stuttgarta nije lijepo ophodio prema Ibiševiću.

"Kada se oporavio od povrede trener Armin Veh nije mnogo gledao na njega, odigrao je samo osamnaest utakmica. Smatram da to nije lijepo. Ne mogu reći ko je na pripremama najviše i najbolje trenirao, ali znam da se Ibišević najviše spominjao."

Ibišević je u mladosti prolazio kroz mnoge stvari i naučio je cijeniti uspjeh. 

"Vedad je borac. Privatno je smiren, ali na terenu je veliko đubre i uvijek daje sve od sebe. On je kao dijete sa porodicom pobjegao u Švicarskoj, a potom u SAD. Naučio je u takvim situacijama da se mora boriti i vjerovatno sada mnogo cijeni svoj uspjeh." 

Na kraju razgovora je istakao da će zbog Ibiševića pogledati neku od utakmica Herthe. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Hertha može biti sretna što sada u svojim redovima ima igrača i čovjeka kao što je Vedad. Kada budem imao vremena idem da gledam Herthu", poručio je Bobić koji je svojevremeno nastupao za Stuttgart, Herthu, Bolton, Borussiju...

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.