Boca golovima rezervista slavila u finišu Superclasica

Veliki argentinski derbi

Boca golovima rezervista slavila u finišu Superclasica

Veliki argentinski derbi i gradski derbi Buenos Airesa, poznatiji kao Superclasico, između Boca Juniorsa i River Platea, odigran u okviru 11. kola argentinske Primere, pripao je domaćinu rezultatom 2:0.

Dva ljuta rivala u utakmicu su ušli su s jednakim brojem bodova, plasirani na prve dvije pozicije na tabeli. 

Pobjednik velikog derbija na La Bomboneri odlučen je u samom finišu utakmice, a veliki razlog za zadovoljstvo imao je strateg domaćeg tima Rodolfo Arruabarrena. 

Naime, izmjene koje je trener Boce obavio u drugom poluvremenu donijele su pobjedu njegovom timu. Pavon koji je u igru ušao u 68. minuti svojim golom u 84. je donio prednost Boci, a Perez koji je ušao deset minuta prije kraja svojim pogotkom u 87. minuti zacementirao je pobjedu domaćeg sastav.

Nakon ove pobjede Boca je sama na vrhu tabele s 27 bodova iz jedanaest odigranih utakmica, uz osam pobjeda i tri remija, a još veći razlog za zadovoljstvo fudbalerima Boce je činjenica da su upravo oni nanijeli prvi poraz ljutom rivalu u ovoj sezoni.

Primera Division, 11. kol
Boca Juniors - River Plate 2:0 (Pavon 84., Perez 87.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.