Boca Juniors potpisala trojicu igrača
Federico Insua se vraća nakon tri godine u dres Boce

Argentina Apertura

Boca Juniors potpisala trojicu igrača

Nakon katastrofalne sezone u Clausuri uprava najvećeg argentinskog kluba je krenula u redizajniranje momčadi za narednu sezonu Aperture. Odlaskom Rodriga Palacia u Genou i Fabiana Vargasa u Almeriu ostala je velika praznina u veznom redu koja se morala popuniti. Na to nije trebalo dugo čekati.

Federico Insua odlični ofanzivni veznjak vratio se na La Bomboneru nakon tri sezone provedene u dresu Borusie Monchengladbach, Americe i Necaxe, te će u narednoj sezoni ponovo dijeliti svlačionicu sa Palermom, Battagliom, Riquelmeom i ostalim bivšim suigračima. 29-godišnji vezista iza sebe ima jednu vrlo neuspješnu sezonu provedenu u meksičkoj Clausuri gdje se nije najbolje snašao u dresu Americe, pa je bio posuđen u Necaxu, ali je njegov klub ispao iz lige, što je natjeralo upravu nekad velikog kluba da otkaže suradnju svim većim zvijezdama kluba, među kojima i Insui. Drugo veliko pojačanje stiže iz Čilea. Čileanski reprezentativni vezista iz Universidad Catolice Gary Medel narednu sezonu provest će na posudbi u Boci, a Boca će nakon isteka posudbe moći otkupiti ugovor. Treće pojačanje u redovima Boce je povratak još jednog bivšeg igrača. Ariel Rosada se na La Bomboneru vraća nakon punih 11 sezona provedenih širom svijeta, a zadnji klub mu je bila španska Celta Vigo. Nakon odlaska iz Boce igrao je za AZ Alkmaar, Chacaritu, Newwells Old Boyse i Tolucu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije