Bochum šesticom ispratio Aue

Subašić zatresao pogrešnu mrežu

Bochum šesticom ispratio Aue

Okončana su tri susreta 17. kola druge njemačke Bundeslige. Napadači Bochuma konačno su proradili, te su do kraja napunili mrežu golmana Aue-a, Mannela.

Bochum je na Rewirpower stadionu dočekao Erzgebirge Aue, te ih isratio kući sa šest pogadaka. Već u prvom poluvremenu je bilo riješeno pitanje pobjednika, a rezultat je bio 3:0. U strijelce su se upisali Marcel Maltritz, Mirkan Aydin, te Faton Toski.

Pet minuta nastavka bilo je dovoljno Toskiju da, svojim drugim golom, donese velikih 4:0 za domaće. Giovanni Federico je devet minuta kasnije postigao peti pogodak za Bochum, a posao je dovršio Aydin, svojim drugim golom. Rezultat 6:0 bio je i konačan.

Glücksgas stadion ugostio je ekipe Dynamo Dresdena i FSV Frankfurta, a susret je okončan bez pobjednika, rezultatom 2:2. Robert Koch doveo je domaće u prednost, već u devetoj minuti. Slavlje domaćih kratko je trajalo, jer je povremeni eprezentativac Bosne i Hercegovine, Muhamed Subašić, pogodio vlastitu mrežu za izjednačenje gostiju.

U drugom poluvremenu viđen je još jedan autogol, a ovaj put je strijelac bio gostujući igrač, Samil Cinaz. Do kraja susreta, gosti su uspjeli izjednačiti preko Zafera Yelena u 76. minuti. Mreže se više nisu tresle, te su ove dvije momčadi podijelile bodove. Naš povremeni reprezentativac, Muhamed Subašić, odigrao je svih 90 minuta u dresu Dynama.

Alemannia Aachen i Munchen 1860, također su remizirali rezultatom 2:2. Strijelci za domaće bili su Radu i Sibum, dok su za goste precizni bili Buck i Aigner.

2. Bundesliga, 17. kolo (nedjelja):

Bochum - Aue 6:0 (Maltritz 15, Aydin 30, 83, Toski 41, 50, Federico 59)
Aachen - Munchen 1860 2:2 (Radu 43, Sibum 82 / Buck 41, Aigner 77)
Dynamo Dresden - FSV Frankfurt 2:2 (Koch 9, Heitmer ag. 48 / Subašić ag 17, Yelen pen. 76)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.