Bolan kraj za Romu u Ligi prvaka
Foto: EPA

Porto slavio na Olimpicu

Bolan kraj za Romu u Ligi prvaka

Roma je večerašnjim porazom od Porta na Olimpicu (3:0) okončala svoj nastup u Ligi prvaka već u playoffu. Prvi meč ova dva kluba u Portugalu završen je remijem 1:1, pa je Porto plasman u grupnu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi izborio pobjedom od ukupnih 4:1.

Za Rimljane je utakmica od starta krenula loše, jer je Monteiro već u 8. minuti doveo goste u prednost od 1:0. Pola sata kasnije, Roma je ostala sa desetoricom igrača u polju zbog direktnog crvenog kartona kojeg je zaradio kapiten Daniele De Rossi, koji je grupo faulirao Maxija Pereiru.

Početak drugog poluvremena donosi novu glavobolju Lucianu Spallettiju. Njegov tim je u 50. minuti dobio drugi crveni karton, a ovoga puta je isključen Emerson. Zanimljivo, Brazilac je u igru ušao u 42. minuti nakon prvog crvenog kartona.

Roma se trudila, davala sve od sebe ali s devetoricom igrača na terenu se jednostavno nije moglo napraviti puno toga protiv veoma snažnog Porta. Gosti su do kraja uspjeli postići još dva gola i to preko Layuna u 73. i Corone u 75. minuti i tako staviti tačku na i.

Porto ide u grupnu fazu Lige prvaka, dok Roma svoj evropski put nastavlja u Evropskoj ligi.

Vrijedi istaći i to da je utakmicu od 1. minute započeo naš Edin Džeko, koji je iz igre izašao u 59. minuti kada ga je zamijenio Juan Iturbe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, playoff:

Roma - Porto 0:3


Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi