Bolan oproštaj Vršajevića od Evropske lige

Osmanlispor eliminisan od Olympiakosa

Bolan oproštaj Vršajevića od Evropske lige

Osmanlispor našeg Avdije Vršajevića je večeras završio svoj nastup u Evropskoj ligi za ovu sezonu.

Turski tim je u Ankari dočekao Olympiakos koji je slavio sa 3:0 i tako se, nakon 0:0 iz prvog susreta u Pireju, plasirao u osminu finala ovog takmičenja.

Osmanlispor je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji protivnik i domaći fudbaleri su propustili nekoliko kolosalnih prilika za vodstvo.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0 koji je vodio u produžetke, ali je već u 47. minuti bilo jasno da neće doći do toga. Ansarifard je na asistenciju Botije pogodio za vodstvo Olympiakosa od 1:0.

Igrao se 70. minut kada je Elyounoussi poduplao vodstvo grčkog prvaka, da bi u 87. Ansarifard novim golom postavio konačan rezultat utakmice.

Bez obzira na eliminaciju, u Osmanlisporu mogu biti zadovoljni svojom premijernom sezonom u Evropi i za njih je i sam plasman u knock-out fazu Evropske lige značio ogroman uspjeh.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bh. internacionalac Avdija Vršajević je na terenu proveo svih 90 minuta.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi