Bomba iz Francuske: Neymar ide u PSG?

Žele aktivirati otkupnu klauzulu

Bomba iz Francuske: Neymar ide u PSG?

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar trenutno uživa u svom odmoru nakon naporne i duge sezone u dresu Barcelone.

Neymar je i ove sezone bio na visini zadatka, a selektor Brazila, Dunga, odlučio je da kapiten reprezentacije neće igrati na Copa Americi. Francuski mediji danas su prenijeli da su čelnici PSG-a spremni dovesti Neymara na Park Prinčeva.

Naime, PSG je spreman aktivirati otkupnu klauzulu brazilskog fudbalera koja iznosi 153 miliona funti. Ipak, da bi se ovaj transfer realizovao potrebno je da Neymar dogovori uslove ugovora sa francuskom ekipom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

PSG je spreman učiniti Neymara najplaćenijim igračem na svijetu, te udvostručiti njegovu sedmičnu platu koju trenutno ima u Barceloni. Međutim, u Barceloni smatraju da Neymar nema namjeru da napušta katalonsku ekipu, te da bi mu klub uskoro trebao ponuditi novi ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi