Bonucci: Juve i Allegri su najzaslužniji za moj odlazak

Novi igrač Milana odgovorio bivšem klubu

Bonucci: Juve i Allegri su najzaslužniji za moj odlazak

E. Čaušević

Iskusni italijanski defanzivac Leonardo Bonucci ovog ljeta odlučio je napustiti Juventus i svoju karijeru nastaviti u dresu rivalskog kluba Milana.

Već ranije se spekulisalo da će Bonucci ovog ljeta napustiti Staru damu zbog loših odnosa s trenerom Massimilianom Allegrijem, no malo ko je očekivao da će završiti baš u Milanu. Ovaj iskusni defanzivac se povezivao s prelaskom u Englesku, a interes za njega ranije su pokazali Manchester City i Chelsea.

Međutim, u jednom od najčudnijih transfera u posljednjih nekoliko godina Bonucci je završio u Milanu. Iz Juventusa su nakon toga poručili da je to bila u potpunosti njegova odluka, no novi fudbaler Milana je odlučio da progovori o svemu tome, te da otkrije svoju stranu priče.

"Za mene je Juventus prošlost i želim da se fokusiram na Milan. Čuo sam da govore da sam ja htio da idem u Milan i moram reći da to nije u potpunosti istina. Juventus i Allegri su napravili jasne izbore i dali mi do znanja da više ne računaju na mene. Imao sam druge ponude, ali sam izabrao Milan i sretan sam zbog toga. Naravno da bih ostao u Juventusu da su oni to željeli i oni su najzaslužniji što sam danas na San Siru", rekao je Bonucci, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sve je počelo u Portu kada sam kažnjen i ostao na tribinama, ali i prije toga je bilo nekih incidenata. Nadam se da ću u Milanu uspjeti kao što je Pirlo kada je došao u Juve. Allegriju ne zamjerim ništa, ako budemo ponovo sarađivali onda je i to ok. Mi smo profesionalci i tako se ponašamo, barem ja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi