Bonucci konačno objasnio zbog čega je napustio Juventus

Sada je sve jasno

Bonucci konačno objasnio zbog čega je napustio Juventus

E. Čaušević

Italijanski fudbaler Leonardo Bonucci napravio je vjerovatno najveće iznenađenje ovog ljeta prelaskom iz Juventusa u Milan.

Poznato je da je ovaj iskusni defanzivac već godinama jedan od najstandardnijih igrača Stare dame, a iako se špekulisalo da bi mogao napustiti Juve niko nije vjerovao da će potpisati baš za Milan. Nakon odlaska Bonuccija na San Siro počelo se špekulisati o raznim pričama zbog čega je došlo do ovog transfera.

Bonucci je prije nekoliko mjeseci imao verbalni sukob s Allegrijem zbog kojeg je bio isključen iz ekipe, ali čini se da to nije bila jedina stvar koja ga je natjerala da potraži novi klub. Novi igrač Milana je za italijanske medije odlučio otkriti zašto je napustio redove aktuelnog prvaka Italije.

"Imati rasprave u klubu tokom godina je normalno, posebno jer ja uvijek kažem direktno ono što mislim. Ljudi misle da je taj sukob bio jedini, ali griješe. Istina je ta je to bila kap koja je prelila čašu. Bilo je takvih situacija i ranije i nisam više mogao da izdržim", rekao je Bonucci, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znam da me čekaju zvižduci kada se vratim u Torino, ali tako je bilo i kada sam s Juventusom igrao protiv Milana ili bilo kojeg drugog kluba. Uvijek su mi zviždali protivnički navijači. Ja igram najbolje kada mi oni daju još dodatni motiv i tako će biti i ako bi navijači Juventusa budu zviždali".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi