Bonucci: Nadam se da ću biti uspješan kao Pirlo

Novi igrač Milana

Bonucci: Nadam se da ću biti uspješan kao Pirlo

D. Rakanović

Iskusni italijanski defanzivac Leonardo Bonucci ovog ljeta je odlučio napustititi Juventus i karijeru nastaviti u rivalskom klubu Milanu.

Nema mnogo fudbalera koji direktno pređu iz Milana u Juventus ili obrnuto, a Bonucci se nada da će biti uspješan kao Andrea Pirlo koji je to uradio.

Pirlo je poslije osvajanja titule u Seriji A sa Milanom 2011. godine prešao u Juventus, nakon čega je počela dominacija Stare dame u Italiji, a Pirlo je još četiri puta osovjio Seriju A. 

Bonucci je krenuo na drugu stranu, ovog ljeta je prešao u Milan nakon što je osvojio šest Scudetta sa Juventusom. 

"Nadam se da ću s Milanom uraditi ono što je Pirlo s Juventusom", rekao je za Gazzeta dello Sport Bonucci. 

Bonucci je u Juventus stigao 2010. godine iz Barija i bio je jedan od ključnih igrača u rekonstrukciji kluba, a tokom tog procesa postao je jedan od najboljih odbrambenih fudbalera Italije. 

"Vidim puno paralela. U stvari, izabrao sam Milan jer u mojoj glavi postoji ideja da ponovim put koji sam prošao u Juventusu, gdje smo počeli od rekonstrukcije tima, kao što je sada slučaj ovdje, i završili na vrhu", poručio je Bonucci i dodao: 

"Želim još više. Nadam se da ćemo osvojiti Ligu prvaka. Želim sve da osvojim".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novu sezonu u Seriji A Milan počinje duelom protiv Crotonea u nedjelju. 

"Mogu da prenesem svoje iskustvo, ali tim je taj koji vas čini velikim. Sretan sam što sam imao prilike da učim od velikih lidera kao što su Buffon, Del Piero i Chiellini", zaključio je Bonucci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije