Bonucci optužuje: Slomio mi je nos nakon 30 sekundi
Foto: Bonucci (Italija) leži na podu tokom meča protiv Švedske

Defanzivac Italije ljut nakon meča

Bonucci optužuje: Slomio mi je nos nakon 30 sekundi

Italija će imati velikih problema da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a to je sasvim jasno nakon sinoćnjeg poraza na gostovanju kod Švedske (1:0) u okviru prvog meča baraža.

Reprezentacija koju sa klupe predvodi Gian Piero Ventura ušla je u dvomeč protiv Švedske kao favorit, ali ipak će morati da ostavi i posljednji atom snage na terenu kako bi se na kraju domogla Rusije. 

Defanzivni fudbaler Italije i Milana Leonardo Bonucci dobio je veoma nezgodan udarac na samom početku meča, a nakon susreta bio je veoma ljut na glavnog suca što fudbaleru Švedske nije pokazao crveni karton. 

"Zaradio sam frakturu nosa. Toivonen mi je slomio nos nakon samo 30 sekundi igre i trebao je dobiti direktan crveni karton. Nemam šta drugo posebno dodati osim toga. Sudac sa malo boljim karakterom bi isključio barem jednog švedskog fudbalera. Znali smo da će Švedska igrati na duge lopte i da će jako malo biti kreativni, ali trebali smo biti brži kada je u pitanju kreiranje akcija. Moramo vjerovati do posljednjeg trenutka u ono što radimo na San Siru u ponedjeljak", rekao je Bonucci nakon utakmice. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, revanš na San Siru se igra u ponedjeljak navečer od 20.45 sati, a Italiji će biti potrebna pobjeda od 2:0 kako bi se plasirala u Rusiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi