Bonucci otkrio ko mu je uzor i koga je obožavao gledati

Italijanski fudbaler

Bonucci otkrio ko mu je uzor i koga je obožavao gledati

D. Rakanović

Italijanski fudbaler Leonardo Bonucci napravio je vjerovatno najveće iznenađenje ovog ljeta prelaskom iz Juventusa u Milan.  

Milan je za njegove usluge platio 42 miliona eura i sigurno će on biti veliko pojačanje za ekipu Milana.

Bonucci je u intervjuu za AC Milan TV otkrio da su ga navijači sjajno prihvatili.  

"Navijači su me sjajno prihvatili. Želim da vratim Milan gdje mu je mjesto. Milan ima sjajnu tradiciju, ne možete osvojiti sedam titula u Ligi prvaka slučajno, a to znači da ovdje postoji pravi mentalitet. Sada moramo odvesti Milan na mjesto koje zaslužuje", rekao je Bonucci. 

Potom je otkrio koga je volio gledati dok je bio dijete, kao i koji mu je fudbaler uzor. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kada sam bio dječak obožavao sam da gledam Del Piera. Njegov stil me je uvijek oduševljavao i jako sam sretan što sam imao prilike da igram s njim  Nesta je definitivno moj uzor. Alessandro je majstor kada je u pitanju branjenje lopte. On je za mene poput Maldinija, Kake, Shevchenka i Costacurte", rekao je Bonucci i dodao: 

"Pitate me ko je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao do sada? Cristijano Ronaldo definitivno".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi