Bonucci: Potreban nam je pravi Juve
Foto: EPA

Staru damu očekuje borba za tri trofeja

Bonucci: Potreban nam je pravi Juve

Juventus je sinoć poražen od Rome 3:1, te su na taj način igrači Stare dame propustili priliku da i matematički osiguraju novu titulu prvaka Italije za šta im je odgovorao i remi.

Juventus je poveo golom Lemine, ali je Roma pogocima De Rossija, El Shaarawyja i Nainggolana došla do preokreta i velike pobjede. Nakon lošeg izdanja Juventusa, Leonardo Bonucci je prokomentarisao prvi poraz svoje ekipe u Seriji A još od januara

"Večerašnji susret nam mora biti dodatna motivacija pred finale Kupa Italije", izjavio je Bonucci za Rai Sport, te nastavio:

"U srijedu igramo za trofej i biće teško protiv ekipe Lazija koja je u odličnoj formi. Očekujem da to bude sjajna utakmica...Protiv Rome je bio problem sa mentalitetom, jer smo se u drugom poluvremenu isključili i oni su nas natjerali da platimo visoku cijenu zbog toga. Namučio bih se da se sjetim da li nam je Roma stvorila neke probleme u prvom poluvremenu."

U zadnje vrijeme se špekuliše da su u Manchester Cityju i Chelseaju zainteresovani za njegove usluge, pa je sjajni defanzivac govorio i o mogućem transferu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imam dugačak ugovor sa Juventusom, i mi smo koncentrisani na trostruku krunu. Ovaj trenutak je previše lijep i previše važan da bih sada razmišljao o budućnosti...Znamo samo da nam je potreban pravi Juve da bismo osvojili sve troefeje", rekao je za kraj Leonardo Bonucci.

Juventus ove sezone ima priliku osvojiti Seriju A, Kup Italije u kojem će u finalu odmjeriti snage sa Lazijom i titulu u Ligi pravaka, gdje će u finalu igrati sa Real Madridom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi