Bonucci već na debiju ulazi u historiju Milana

Debituje kao kapiten

Bonucci već na debiju ulazi u historiju Milana

E. Čaušević

Navijači Milana s nestrpljenjem očekuju početak nove sezone italijanske Serije A da na djelu vide novu ekipu punu zvučnih pojačanja.

Rossoneri su ovog ljeta bili veoma aktivni na tržištu, te su odlučili na San Siro dovesti nekoliko zvučnih pojačanja. Ipak, na prvom mjestu nalazi se Leonardo Bonucci koji je na iznenađenje sportske javnosti odlučio da napusti Juventus i pređe u Milan.

Transfer Bonuccija iz Juventusa u Milan iznosio je čak 42 miliona eura, a sve ovo ne bi bilo toliko šokantno da ovaj defanzivac nije najavio odlazak u Englesku. Ipak, Bonucci se u posljednji trenutak predomislio, te je prešao u Milan u sigurno najčudnijem transgeru u posljednje vrijeme.

Iako je tek stigao u Milan ovaj iskusni defanzivac već ulazi u historiju ovog kluba. Naime, Bonucci je odmah po dolasku dobio kapitensku traku i to će biti treći put u historiju kluba da neki igrač debituje kao kapiten. Prije Bonuccija to su još uradili David Allison i Giuseppe Meazza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, posljednji put se takvo nešto dogodilo prije čak 76 godina kada je Meazza debitovao za Milan sa kapitenskom trakom oko ruke. I ovo je dovoljan pokazatelj da na San Siru očekuju zaista mnogo od dojučerašnjeg fudbalera Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti