Bordeaux propustio priliku da šesto kolo dočeka kao lider

Poraz u Guingampu

Bordeaux propustio priliku da šesto kolo dočeka kao lider

E. Škorić

Nogometaši Bordeauxa propustili su priliku da zauzmu prvo mjesto na tabeli poslije petog kola.

Bordeuxu bi i bod bio dovoljan da nakon petog kola ostane lider, no poraz u Guingampu ostavlja ih na drugoj poziciji, dok je za domaću momčad ovo bio drugi trijumf i sada su izvan opasne zone.

Na prvi gol čekalo se 26. minuta, a onda je Diallo matirao Carrassoa za veliko slavlje domaćih navijača. Osam minuta kasnije, Mandanne je iz penala povisio na 2:0.

Na bilo kakav odgovor Žirondinaca čekalo se do 84. minute. Diabate je smanjio na 2:1, no više nije bilo snage za potpuni povratak, pa je Bordeaux stigao do prvog poraza.

Ligue 1, 5. kolo:
Guingamp - Bordeaux 2:1 (Diallo 26, Mandanne 34 - penal/ Diabate 84)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.