Bordeaux se okliznuo u Reimsu, domaći slave treću pobjedu

Francuska Ligue 1, deveto kolo

Bordeaux se okliznuo u Reimsu, domaći slave treću pobjedu

Fudbaleri Reimsa priredili su iznenađenje u prvoj utakmici devetog kola francuske Ligue 1 jer su na ssvom terenu bili bolji od Bordeauxa rezultatom 1:0.

Iako je Bordeaux bio favorit uoči utakmice i većim dijelom susreta nešto opasniji tim, gosti nisu uspjeli izbjeći poraz protiv, do ovog kola, vrlo lošeg Reimsa. 

Gol odluke postignut je u 32. minuti preko Fortesa koji je savladao Carrassoa i donio slavlje domaćim. Bordeaux je pokušavao ali bezuspješno i tri boda su pripala domaćinu.

Bordeaux je ostao drugi na tabeli sa 17 bodova dok je Reims pobjegao sa samog začelja dabele i upisao svoju treću ligašku pobjedu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 9. kolo

Stade de Reims - Bordeaux 1:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.