Bordeaux zaustavio sjajni Lille

Ligue 1

Bordeaux zaustavio sjajni Lille

E. Škorić

Nogometaši Bordeauxa su u jednom od derbija 17. kola francuske Ligue 1,  rezultatom 1:0, savladali Lille.  

Lille je jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone u Francuskoj, ali i Bordeaux igra fantastično, što su pokazali i u današnjem susretu.

Domaćin je do trijumfa stigao pogotkom iz 27. minute. Gregory Šertić je dodao do Landryja N'Guema, ovaj šutirao sa nekih 20 metara, lopta na putu do gola zakačila jednog igrača gostiju, promijenila smijer i prevarila nigerijskog golmana Vincenta Eneyamu.

Lille nije uspio da se vrati ni nakon što je Maxime Poundje isključen kod Bordeauxa u 58. minuti. Lille ostaje drugoplasirani s 36 bodova, a Monaco bi večerašnjom pobjedom nad Ajacciom mogao da se vrati na drugu poziciju. Monaco ima bod manje od Lillea, dok je vodeći i dalje PSG s 40 bodova.

Što se Bordeauxa tiče, oni su došli do pete pozicije i na kontu imaju 27 bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 17. kolo:
Bordeaux - Lille 1:0 (N'Guemo 27)


Bordeaux 1-0 Lille (Goal Landry N´Guemo) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.