Borussia bolja od Chieva, Zukanović igrao 45 minuta

Prijateljska utakmica

Borussia bolja od Chieva, Zukanović igrao 45 minuta

E. Škorić

Borussia Dortmund i Chievo odigrali su u Austriji prijateljsku utakmicu, a Nijemci su, nekako i očekivano, ostvarili pobjedu (1:0).

Njemački klub je u sklopu priprema odmjerio snage sa italijanskim klubom. Dortmunđanima je pobjedu omogućio Pierre-Emerick Aubameyang.

Aubameyang je pobjednički gol postigao u 72. minuti, a imao je i ranije jednu šansu. Golu Borussije su prijetili Mitsuru Maruoka, Perparim Hetemaj i Dario Danielli. 

Drugih 45 minuta za tim iz Verone odigrao je i bh. reprezentativac Ervin Zukanović, dok je za Borussiju nastupao Ciro Immobile, Italijan koji je stigao iz Torina ovog ljeta kao zamjena za Roberta Lewandowskog.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.