Borussia je jednostavno prejaka za kombinovani tim Milana

Aubameyang presudio Rossonerima

Borussia je jednostavno prejaka za kombinovani tim Milana

U Kini je danas odigrana utakmica International Champions Cupa između Borussije Dortmund i Milana u kojoj je njemački tim rutinski slavio sa 3:1.

Borussia je nastupila gotovo s najjačim timom, dok je Milan igrao u kombinovanom sastavu kojem je nedostajao veliki broj novopridošlih fudbalera. Ipak, priliku za igru dobila su neka pojačanja poput Rodrigueza, Calhanoglua, Kessieja, Musacchio i Borinija.

Tim iz Dortmunda je praktično od prve do posljednje minute bio bolji rival i zasluženo je slavio, a do prvog gola je stigao u 16. minutu preko Sahina. Samo četiri minute kasnije, Aubameyang je sa bijele tačke pogodio za 2:0, da bi u 24. minuti Bacca vratio Milan u igru i to efektnim golom kojim je postavio rezultat prvog poluvremena.

Igrao se 62. minut kada je Pierre-Emerick Aubameyang svojim drugim golom na utakmici srušio svoj bivši, a možda i budućni klub. Gabonac je na asistenciju Pulisica rutinski pogodio za 3:1 i tako postavio konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Borussia je danas pokazala snagu, a malobrojne navijače na stadionu u Guangzhouu je posebno zabavljao sjajni Ousmane Dembele, koji je zaista bio raspoložen za igru. Iako se nije uspio upisati u strijelce, Dembele je svojim driblinzima izluđivao odbranu Milana i svakako zaslužuje da bude spomenut.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi