Borussia očitala lekciju Bayernu usred Minhena
Foto: EPA

Bundesliga

Borussia očitala lekciju Bayernu usred Minhena

E. Škorić

U velikom njemačkom derbiju, koji je odigran u sklopu 30. kola njemačke Bundeslige na Allianz-Areni, Bayern je teško poražen.

Bayern je odavno prvak Njemačke, ali niko nije očekivao da će Bavarci izgubiti s 3:0 od ljutog rivala u 30. kolu.

Dortmunđani su se oprostili od Lige prvaka, Bayern je u polufinalu, ali stvari su danas na terenu izgledale drugačije.

Mkhitaryan je u 20. minuti doveo Milionere u vodstvo od 1:0, a rezultat se do poluvremena više nije mijenjao. U nastavku Borussia postiže još dva pogotka.

U 49. minuti Aubameyang nesebično dodaje s desne strane do Reusa, a Nijemac loptu šalje u mrežu Neuera. Konačnih 3:0 postavio je Hofmann u 56. minuti. Osim što su bili potpuno nemoćni, na kraju su domaći ostali s igračem manje. Rafinha je u završnici dobio direktan crveni karton.

Ovo je za izabranike Pepa Guardiole drugi poraz u prvenstvu nakon što ih je u prošlom kolu porazio Augsburg. Ipak, titula je već osigurana i Bayern igra polufinale LP protiv Real Madrida, a i nalazi se u finalu DFB-Pokala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 30. kolo:
Bayern - Borussia D. 0:3 (Mkhitaryan 20, Reus 49, Hofmann 56)


Bayern Munich 0-1 Borussia Dortmund (Goal... by all-goals
Marco Reus Goal -- Bayern Munich Vs Dortmund 0-2 by dm_527931eff2baa
Bayern Munich 0-3 Borussia Dortmund (Goal Jonas... by all-goals

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.