Borussia prijeti Barci, spremna Katalonce prijaviti FIFA-i

Zbog Dembelea

Borussia prijeti Barci, spremna Katalonce prijaviti FIFA-i

E. Škorić

Borussia Dortmund planira da prijavi Barcelonu zbog toga što katalonski klub pravi pritisak na Ousmanea Dembelea.

Dembele je prema pisanju mnogih medija već prihvatio ponudu Barcelone, ali u Dortmundu uporno odbijaju da puste mladog nogometaša i spremni su sada tužiti FIFA-i Barcelonu.

"Dembele i naredne sezone igra za Borussiju. Ima dugogodišnji ugovor s klubom i nemamo namjeru da ga se odreknemo. Barca, ako ga već želi, prvo mora nama da se obrati sa zvaničnom ponudom. Ukoliko nastave da vrše pritisak na Dembelea, bit ćemo primorani da sve prijavimo FIFA-i", izjavio je Michael Zorc, sportski direktor Dortmunđana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dembelea je Borussija platila Rennesu 15 miliona eura, a u prvoj sezoni je zabio 10 golova uz čak 21 asistenciju na ukupno 49 mečeva.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi