Borussia pronašla Hummelsovog nasljednika

Omer Toprak prvi na listi želja

Borussia pronašla Hummelsovog nasljednika

Borussia iz Dortmunda je nedavno ostala bez Matsa Hummelsa, koji je godinama predstavljao jednog od najvažnijih fudbalera ovog kluba.

Čelnici kluba iz Dortmunda aktivno rade na pronalasku Hummelsovog nasljednika, a on bi na Westfalen mogao stići iz Bayer Leverkusena.

Prvo ime na listi želja Milionera je Omer Toprak, 26-godišnji turski reprezentativac koji je ove sezone odigrao 19 ligaških utakmica u dresu Apotekara.

Prema pisanju uglednog Bilda, Borussia je za Topraka spremna ponuditi 12 miliona eura, iako ne bi bilo iznenađenje kada bi iz Leverkusena insistirali na nešto višoj ponudi.

Toprak je u svojoj karijeri nastupao za mladu reprezentaciju Njemačke, da bi potom ipak odlučio obući dres Turske za koju je do sada odigrao 23 utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayer je stigao iz Freiburga 2011. godine za 3 miliona eura.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti