Borussia pronašla zamjenu za Hummelsa

Stiže Dragović

Borussia pronašla zamjenu za Hummelsa

E. Škorić

Defanzivac Dinamo Kijeva Aleksandar Dragović najvjerovatnije će pojačati Borssiju Dortmund.

Mats Hummels je napustio Borussiju Dortmund i od naredne sezone će nositi dres Bayerna, ali Milioneri su mu odmah pronašli zamjenu.

Kako pišu mediji u Njemačkoj, novi stoper Borussije je austrijski reprezentativac i nogometaš kijevskog Dinama Aleksandar Dragović.

Dragoviću ugovor s Kijevljanima ističe 2018. godine na ljeto, pa će Ukrajinci htjeti sigurno da na njemu dobro zarade ovog ljeta. Doveden je u Dinamo iz Basela za devet miliona eura prije tri godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U posljednjoj sezoni je u 30 utakmica postigao jedan gol, a sada se priprema za Evropsko prvenstvo i oporavlja se od povrede gležnja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi