Borussia se pogirala sa Schalkeom
Foto: EPA

Bundesliga

Borussia se pogirala sa Schalkeom

E. Škorić

Borussia Moenchengladbach je u trećem kolu njemačke Bundeslige ugostila Schalke te ubilježila prvu ovosezonsku pobjedu (4:1).

Nakon dva remija na startu šampionata, nogometaši Borussije ostvarili su sigurnu pobjedu protiv gostiju iz Gelsenkirchena, koji nisu baš dobro krenuli u sezonu.

Domaći nogometaši su poveli golom Hahna u 17. minuti, a isti igrač je u 50. povisio na 2:0. Oba puta ga je uposlio Kruse, koji je u 57. minuti i sam postao strijelac.

Kruse je pogodio pet minuta nakon što je Choupo-Moting s bijele tačke smanjio na 2:1. Četvrti gol za domaće, peti na utakmici, za konačnih 4:1, postigao je Raffael u 79. minuti. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 3. kolo:
Borussia - Schalke 4:1 (Hahn 17, 50, Kruse 57, Raffael 79f/ Choupo-Moting 52)


Goal - Borussia M' Gladbach 1-0 Schalke (13-09... by Bundes_Liga
Goal Hahn - Borussia Mönchengladbach 2-0... by chrolloxhisoka
Goal Kruse - Borussia Mönchengladbach 3-1... by chrolloxhisoka
Goal Raffael [ B. Moenchengladbach 4-1 Schalke... by Bundes2014

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.