Borussia slavi pobjedu nad Bayernom i trofej Superkupa

Pobjedili velikog rivala

Borussia slavi pobjedu nad Bayernom i trofej Superkupa

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda osvajači su njemačkog Superkupa, a prvi trofej u sezoni osvojili su na najslađi način.

U finalu odigranom na domaćem terenu, Borussia je ubilježila veliki trijumf protiv šampiona Bayerna. Rezultat je glasio 2:0 za Dortmund i tako su Klopp i njegova klapa došli do trofeja koji bi im mogao biti veliki stimulans pred sezonu koja je na vratima.

Obje ekipe susret su započele u dosta kombinovanom sastavu. Za Dortmund su nastupili: Langerak, Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer, Mkhitaryan, Kehl, Kirch, Hofmann, Immobile i Aubameyang. Bayern se Borussiji suprotstavio u sastavu: Neuer, Boateng, Martinez, Alaba, Hojbjerg, Rode, Gaudino, Bernat, Shaqiri, Muller i Lewandowski. Dakle, u redovima domaćih nije bilo Marca Reusa koji se još nije oporavio, dok su susret propustile i dvije najveće zvijezde šampiona Njemačke Frank Ribery i Arjen Robben.

Borussia je došla u vodstvo u 23. minuti. Henrikh Mkhitaryan bio je najprisebniji u šesnaestercu Bayerna i sjajno reagovao na jedan "odbijanac", te je jakim udarcem lijevom nogom poslao loptu u mrežu Manuela Neuera. Do kraja poluvremena nije se dešavalo ništa značajnije na terenu. Dortmund je bio konkretnija ekipa i mogao je i povisiti rezultat, ali su njihovi fudbaleri bili nedovoljno koncentrisani u završnici.

Drugo poluvrijeme otvara povratnik na Signal Iduna Park, Robert Lewandowski. On je odmah na početku nastavka imao odličnu priliku za Bayern ali je njegov šut odbranio golman Langerak. Nije bilo promjene rezultata sve do 62. minute, kada je Lukasz Piszczek poslao loptu do Aubameyanga koji je to dobro pratio i glavom po drugi put matirao golmana Bayerna.

Do kraja utakmice Dortmund je bio taj koji je imao ozbiljnije prilike, iako je Bayern bio u deficitu. U nekoliko navrata nisu se najbolje snalazili Mkhitaryan i Immobile, kojem je ovo bio debitantski nastup u jednom zvaničnom susretu za Dortmund.

Do kraja je ostalo 2:0 i Dortmund je ovim trijumfom sezonu otvorio na sjajan način - pobjedom protiv Bayerna i osvojenim trofejem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.