Bosanci ostaju kreatori najtežeg Bayernovog poraza od Vukova

Samo da se zna...

Bosanci ostaju kreatori najtežeg Bayernovog poraza od Vukova

Fudbaleri Wolfsburga su u petak u okviru prve utakmice 18. kola Bundeslige sa visokih 4:1 savladali aktualnog prvaka Bayerna. 

Prvu utakmicu u nastavku sezone izabranici Pepa Guardiole neće pamtiti po dobrom obzirom da su im Vukovi dobro naplatili visok poraz i bruku iz prošle sezone kada su Bavarci pobijedili sa nevjerovatnih 6:1. Ekipa iz Wolfsburga ne samo da je upisala nova tri boda, nego je i smanjila svoj zaostatak upravo za Bayernom, a sve zahvaljujući Dostu i De Bruyneu koji su postigli po dva gola za Vukove.

Iako je ekipa iz "grada folcike" upisala težak poraz od Wolfsburga, pamti najtrofejniji njemački klub i teže dana u duelima sa Vukovima. 

U 26. kolu bundesligaške sezone 2008/2009 Bayern je na Volkswagen Areni primio pet komada, a rezultat je glasio 5:1. U rekordnom poraz Bayerna od Wolfsburga duboko su urezana i dva bh. imena, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke.

Rekordni poraz kluba iz Minhena počeo je u 44. minuti kada je Gentner pogodio za 1:0 na asistenciju Zvjezdana Misimovića. Samo nekoliko sekundi kasnije sumnjivim golom Luca Toni je izjednačio na 1:1.

U drugom poluvremenu sadašnji kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine poveo je Vukove u razbijanje Bayerna. Prvo je u 63. minuti donio novo vodstvo svom tadašnjem klubu, a samo tri minute kasnije na novu asistenciju Misimovića Džeko je bio precizan za 3:1.

Grafite je u 74. minuti je bio precizan za 4:1, a baš kao i Džeko, tri minute nakon svog prvog postiže i drugi gol na meču. Te majstorije brazilskog napadača sjećaju se svi, promiješao je odbranu Bayerna, a onda pogodio petom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ko je zaboravio kako su Vukovi u svojoj šampionskoj sezoni pregazili Bayern može se podsjetiti na ovom videu:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.