Bosz: Nakon svega prikazanog, zaslužili smo finale
Foto: EPA

Trener Ajaxa Peter Bosz

Bosz: Nakon svega prikazanog, zaslužili smo finale

D. Rakanović
Teme:

Fudbaleri Ajaxa uspjeli su se plasirati u finale Europske lige, iako su večeras izgubili od Lyona sa 1:3, uspjeli su sačuvati prednost iz prve utakmice (4:1). 

Menadžer Ajaxa Peter Bosz prezadovoljan je uspjehom svoje mlade ekipe.

"Nakon svega prikazanog u ove dvije utakmice, zaslužili smo da prođemo dalje. Ovo je super osjećaj. Oduševljen sam što će nam Manchester United biti protivnik, jer su oni zaista veliki protivnici. Sada ćemo vidjeti da li zaista možemo napraviti istorijski poduhvat. Igrati finale je lijepo, ali finale se igra da se pobijedi i osvoji trofej", rekao je Bosz. 

Trener Ajaxa priznao je da je njegova ekipa imala sreće u završnici utakmice. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Srce mi je jako tuklo. Utakmicu smo učinili nepotrebno teškom, jer smo igrali odlično u prvom poluvremenu. Dva minuta prije pauze, sve je krenulo naopako. Rekao sam igračima da ne paniče, ali to je bila drugačija utakmica u drugom dijelu, jer je Lyon vjerovao u sebe, pa je postalo komplikovano", rekao je Bosz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti