Bournemouth prvi put u eliti u historiji dugoj 125 godina

Historijski uspjeh

Bournemouth prvi put u eliti u historiji dugoj 125 godina

Ekipa Bournemoutha će iduće sezone nastupati u Premier ligi, prvi put u 125 godina dugoj historiji kluba.

Oni su u susretu pretposljednjeg 45. kola Championshipa na svom terenu savladali Bolton i tako pobjegli Middlesbroughu na tri boda razlike.

Bournemouth je slavio sa 3:0, a strijelci su bili Pugh, Ritchie i Wilson, koji su svom klubu omogućili pobjedu za historijski uspjeh koji će se prepričavati generacijama.

Osim Bournemoutha, u Premiership se plasirao i prvoplasirani tim Championshipa Watford, dok će trećeg putnika odlučivati doigravanje.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje navijača Bournemoutha, koji su znali proslaviti ovaj veliki podvig.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije