Braća Mamić oštetili Dinamo za više od 15 miliona eura?

Podignuta prva optužnica

Braća Mamić oštetili Dinamo za više od 15 miliona eura?

Zdravko i Zoran Mamić, funkcioneri zagrebačkog Dinama, optuženi su zbog sumnje da su utajom poreza i drugim malverzacijama oštetili klub za više od 15 miliona eura.

Osim toga, sumnja se da su braća Mamići neplaćanjem poreza oštetili državni budžet i to za 1,6 miliona eura.

Optužbom koja je podignuta obuhvaćeni su i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernat.

Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) javlja da četvoricu hrvatskih državljana tereti zbog niza krivičnih djela, zloupotrebu položaja i ovlašćenja, podsticanje na zloupotrebe, davanje i primanje mita i zloupotrebe i pomaganja u zloupotrebama povjerenja u privrednom poslovanju.

Prema optužnici, Zdravko Mamić je iz Dinama izvukao najmanje 6,9 miliona eura, a njegov brat Zoran 5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hrvatski mediji pišu i to da su sporni transferi Marija Mandžukića, Eduarda da Silve, Dejana Lovrena, Matthiasa Chaga, Davora Vugrinca i Andersona Coste.

Osim Zdravka i Zorana, USKOK je pokrenuo istragu i protiv Zdravkogov sina Marija Mamića, koji je fudbalski menadžer, i to zbog zločinačkog udruženja i zloupotrebe povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi