Braco neprikosnoven, Džeko i Pjanić love Generala

Vječna lista igrača iz BiH koji su igrali Ligu prvaka

Braco neprikosnoven, Džeko i Pjanić love Generala

Kroz fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine od njenog nastanka prošao je veliki broj kvalitetnih fudbalera. 

Međutim u Ligi prvaka nije igralo mnogo fudbalera koji su nosili dres našeg nacionalnog tima. Pred nama je nova sezona Lige prvaka, a ove godine našu zemlju u najelitnijem takmičenju predstavljat će četiri fudbalera, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Sead Kolašinac i Emir Spahić. 

Na vječnoj listi fudbalera iz Bosne i Hercegovine po broju nastupa u Ligi prvaka lider je Hasan Salihamidžić, koji je sa Bayernom skupio 85, a Juventusom tri nastupa u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Evropi.

Drugi na listi je Elvir Rahimić. General je u dresu CSKA Moskve odigrao 26 utakmica u Ligi prvaka, a nakon ove sezone vjerovatno će pasti na četvrto mjesto. Edin Džeko zaostaje dvije utakmice, a Miralem Pjanić pet utakmica za Rahimićem. 

Emir Spahić bi mogao napraviti najveći napredak na vječnoj listi fudbalera iz Bosne i Hercegovine koji su igrali u Ligi prvaka. Spahić je skupio šest nastupa, a ukoliko odigra sve duele u grupnoj fazi sa svojim Leverkusenom izjednačit će se sa Elvirom Baljićem na šestom mjestu vječne liste.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Broj nastupa u Ligi prvaka:

1. Hasan Salihamidžić 88
2. Elvir Rahimić 26
3. Edin Džeko 24
4. Miralem Pjanić 21
5. Saša Papac 16
6. Elvir Baljić 12
7. Edin Mujčin 11
7. Sergej Barbarez 11
9. Elvir Bolić 10
10. Zlatan Bajramović 9
10. Sead Kolašinac 9
12. Mirsad Hibić 7
12. Muhamed Konjić 7
14. Emir Spahić 6
14. Zvjezdan Misimović 6
14. Mirsad Bešlija 6
17. Admir Vladavić 5
18. Nermin Šabić 3
19. Izet Hajrović 2
19. Mirza Varešanović 2
19. Sejad Halilović 2
22. Sead Kapetanović 1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.