Brahimi spasio Alžir od novog poraza

Afričke kvalifikacije, 6. kolo

Brahimi spasio Alžir od novog poraza

E. Ganibegović

U večerašnjoj utakmici 6. kola afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Alžir je na domaćem terenu odigrao neriješeno 1:1 sa Nigerijom.

Prvi dio meča nije mnogo donio, jer nismo imali priliku vidjeti niti jedan pogodak, pa se na odmor otišlo rezultatom, 0:0.

Dosta sadržajniji nastavak meča u kojem smo vidjeli čak dva pogotka. Najprije su gosti preko Ogua u 63. minuti stigli do vodstva od 0:1.

Izgledalo je kao da će Alžir opet biti poražen, međutim u 88. minuti domaćini su dobili jedanaesterac. Brahimi je bio siguran realizator najstrožije kazne, pa je na semaforu rezultat bio 1:1, kasnije se ispostavilo kao konačan ishod. 

Nigerija je i prije ovog meča obezbijedila nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U grupi su završili prvi sa 14 osvojenih bodova, dok je Zambija završila kao druga sa sedam bodova. Na trećoj poziciji je Kamerun sa šest bodova, a posljednja je reprezentacija Alžira koja je razočarala u ovim kvalifikacijama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije