Brandao donio prolaz Marseilleu

Marseille u četvrtfinalu

Brandao donio prolaz Marseilleu

M. Šljivak

Fudbaleri francuskog Marseillea plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka iako su večeras poraženi od Intera u Milanu rezultatom 2:1, no zbog gola u gostima prolaze dalje.

Inter je veoma dobro otvorio utakmicu i već u 8. minuti susreta su mogli doći u vodstvo. Sneijder je sa pet metara šutirao, ali odbrana Marseilla uspjeva spasiti svoju mrežu. Tri minute kasnije lijepu priliku ima i Diego Milito, no njegov udarac je Mandanda sjajno odbranio.

Sa druge strane Marseille je preko Remyja u 18. minuti imao dobru priliku, ali udarac francuskog reprezentativca završio je pored gola Julia Cesara. Prvo poluvrijeme je  proteklo u konstantnim napadima Intera, dok su sa druge strane izabranici Didiera Deschampsa čekali priliku iz kontranapada.  U 45. minuti Snijeder je šutirao iz slobodnog udarca, Mandanda je odbranio, da bi potom u prvoj minuti sudijske nadooknade pokušao i Forlan glavom, no bio je neprecizan.


U drugom poluvremenu gotovo da se ništa konkretno nije moglo vidjeti čitavih 25 minuta. Inter je dominirao sredinom terena, no svi napadi izabranika Claudija Ranierija su završavali na dvadesetak metara od gola francuskog predstavnika. Pokušao je Stanković iz slobodnog udarca, lopta je otišla preko gola. U 70. minuti lijepa prilika za Marseille Ayew je pokušao glavom nakon prekida, no Cesar odlično brani.

Ipak, pet minuta kasnije Inter dolazi u vodstvo. Nakon kornera domaćih, stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru, a u tome se najbolje snašao Diego Milito koji trese mrežu Mandande sa pet metara za vodstvo svog tima.

Inter je potom krenuo po drugi gol, a najbolju šansu je u 85. minuti propustio Esteban Cambiasso koji sa svega tri metra glavom prebacuje gol Marseillea. Kazna je usljiedila u poslednjim trenucima utakmice kada Brandao koristi grešku odbrane Intera, te pogađa mrežu Cesara sa prolaz Marseillea.

Već u narednom napadu Inter je stigao do pobjede u ovom susretu, nakon što je Mandanda napravio penal, a pritom je zaradio crveni karton. Siguran izvođač je Pazzini, no to je bila mala utjeha za Inter koji je ispao.

szólj hozzá: vb1-0,k[Matchhighlight.com]


szólj hozzá: Inter vs Marseille 1:1 Brandao
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.