Brandao suspendovan na šest mjeseci
Foto: EPA

Zbog udaranja Motte

Brandao suspendovan na šest mjeseci

M. Šljivak

Brazilski napadač iz redova St. Etiennea, Brandao (34), suspendovan je na šest mjeseci zbog udaranja veznjaka PSG-a Thiaga Motte.

Brandao je, nakon utakmice između PSG-a i St. Etiennea krajem prošlog mjeseca, udario Mottu glavom u nos, te mu je nanio teške tjelesne povrede ovim udarcem.

Veznjak je pretrpio lom nosa zbog čega je morao na operaciju, a konačno je 34-godišnjeg Brandaa stigla kazna.

Disciplinska komisija Ligue 1 kaznila je Brandaa sa šestomjesečnom suspenzijom i on neće moći igrati utakmice do 22. februara 2015. godine. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Postoji mogućnost da već u januaru ekipa St. Etiennea raskine ugovor s problematičnim fudbalerom, koji je karijeru izgradio u ukrajinskom Shakhtaru iz Donetska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.