Branimir Hrgota dobio poziv švedskog selektora

Ni BiH, ni Hrvatska

Branimir Hrgota dobio poziv švedskog selektora

Mladi napadač Borussije M'gladbach Branimir Hrgota, koji je s dva predvodio njemački tim u pobjedi od 3:2 nad Sarajevom u prvoj utakmici play-off faze Europa lige, dobio je poziv selektora seniorske reprezentacije Švedske.

Za fudbalera Borussije, koji je prije 21 godinu rođen u Zenici, u posljednje vrijeme je interes pokazao i selektor hrvatske reprezentacije Niko Kovač, ali je bilo kakve razgovore s nekadašnjim reprezentativcem Vatrenih Hrgota demantovao prilikom gostovanja u Sarajevu.

Fantastični mladi fudbaler je prilikom gostovanja njegovog kluba na Koševu kazao kako još uvijek nije odlučio za koga će igrati, ali da ga niko nije niti zvao, niti pitao, niti je bilo ikakvih kontakata sa sa ljudima iz HNS-a.

Ipak, neko ga je zvao, a taj neko je selektor Švedske za čiju U-21 selekciju je rođeni Bosanac nastupao ranije. Očito su golovi Sarajevu bila najbolja preporuka švedskom selektoru, a Hrgota bi svoj debi za A selekciju skandinavske zemlje trebao imati u prijateljskom susretu koji Švedska igra protiv Estonije 4. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti