Brat Nemanje Matića igra za Makedoniju ili Bugarsku

Uroš Matić bira selekciju

Brat Nemanje Matića igra za Makedoniju ili Bugarsku

M. Šljivak

Uroš Matić, brat jednog od najboljih fudbalera Srbije Nemanje, mogao bi uskoro dobiti poziv u reprezentaciju, ali ne srbijansku.

Matić, koji trenutno nastupa za holandsku Bredu, nema namjeru da čeka poziv Srbije, već je ozbiljnu zainteresovan da obuče dres Makedonije ili Bugarske.

"Imam 24 godine, igram standardno, reprezentacija je svima san, a i vrijeme prolazi. Nešto moram uraditi, a pošto mi se otvaraju razni vidici, moram nešto da uraditi na tom planu. Imam bugarski pasoš, makedonske korijene. Meni izgleda nije suđeno da slušam 'Bože pravde' pred utakmicu", rekao je Matić.

Matić će tako vjerovatno zaigrati za Bugarsku ili Makedoniju...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti