Bravo heroj nacije, Čile nakon jedanaesteraca u finalu
EPA.eu

Kup Konfederacija

Bravo heroj nacije, Čile nakon jedanaesteraca u finalu

D. Vejo

Selekcija Čilea plasirala se u finale Kupa Konfederacija, nakon što je večeras u polufinalu poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Portugal.

Od prvog sudijskog žvižduka, obje ekipe krenule su na sve ili ništa. Prvu priliku na meču, imao je Čile, nakon samo tri minute igre, u situaciju jedan na jedan došao je Vargas, no Rui Patricio sjajno brani. 

Već u narednom napadu, Portugal uzvraća. Ronaldo sjajno upošljava Andrea Silvu koji sa svega dva metra u grudi pogađa golmana Čilea Brava. Do kraja prvih 45 minuta, prilika vrijednih pomena nije bilo.

Poslije predaha, ponovo je isti scenario viđen na terenu. Prijetili su sa jedne strane Ronaldo i Quaresma, a sa druge Sanchez, Vidal i Rodriguez, ali lopta nije htjela u gol kako jednima, tako i drugima.

Nakon regularnog dijela igre, mreže su mirovale. Uslijedili su produžeci.

Najbolju priliku na susretu imao je Čile u 119. minuti kada prvo Vidal sa 16 metara šutira i pogađa stativu, a zatim odbijenu loptu loše hvata Rodriguez koji pred praznim golom pogađa prečku, nakon čega meč odlazi na penale.

Tamo, Bravo postaje heroj nacije. Brani tri jedanaesterca Portugalcima i tako Čile odvodi u veliko finale.

U drugom polufinalnom paru sutra se sastaju Njemačka i Meksiko.




Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi