Brazil konačno ima selektora kakvog i zaslužuje
Foto: EPA

Tite niže pobjede

Brazil konačno ima selektora kakvog i zaslužuje

Reprezentacija Brazila je sinoć kao gost sa visokih 4:1 deklasirala Urugvaj i tako napravila još jedan veliki korak ka osiguravanju plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Otkako ovu selekciju trenira Adenor Leonardo Bacchi, poznatiji kao Tite, Brazilci znaju samo za pobjede.

Tite je Brazil vodio na osam utakmica i upisao je isto toliko pobjeda, uz sjajnu gol razliku 22:2.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ovaj 55-godišnji stručnjak je na klupu Brazila stigao u junu prošle godine nakon što su Karioke doživjele debakl na Copa Americi, a navijači ove reprezentacije vide drastičnu razliku u odnosu na vrijeme kada je selektor bio Carlos Dunga.

Brazil se nakon 13 kola nalazi na prvom mjestu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sa 30 osvojenih bodova, sedam više od Urugvaja i osam od Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi