Brazil sa tri napadača na Zmajeve
Neymar će predvotiti napad Brazila protiv BiH

Ofanizvno, jer drugačije i ne znaju

Brazil sa tri napadača na Zmajeve

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u St. Gallenu će naredne sedmice protiv sebe imati vjerovatno najjaču reprezentaciju s kojom je igrala u posljednjih desetak godina.

Zmajevi su ovim kvalifikacijama igrali sa Francuskom i Portugalom, u prošlim sa Španijom, ali Brazil je Brazil, najtrofejnija svjetska reprezentacija u istoriji fudbala i duel sa Kariokama svakako će predstavljati pravu poslasticu za sve zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu.

 

S druge strane, selektoru Zmajeva Safetu Sušiću problem će predstavljati kako i na koji način zaustaviti sjajne individualce kolege mu na drugoj strani. Mano Menezes je za susret sa Bosnom i Hercegovinom pozvao sve svoje zvijezde, sa izuzetkom Kake.

 

Ako je suditi po predhodnim utakmicama, Menezes će i susret sa Bosnom i Hercegovinom početi u formaciji 4-3-3, dakle sa tri napadača i veoma ofanzivnim veznim redom. Uostalom, Brazilci i ne znaju igrati drugačije, već ofanzivno.

 

Na golu bi trebao stajati Julio Cesar, a četvorica u liniji su: Dani Alves, Dede, Thiago Silva, Marcelo. Vezni red: Sandro, Hernanes, Ferdandinho, a u napadu Leandro Damiao, Hulk i Neymar. U ovom slučaju Ronaldinho bi susret mogao početi sa klupe.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

Mogući sastav Brazila za susret sa Bosnom i Hercegovinom (formacija 4-3-3): Julio Cesar, Dede, Thiago Silva, Dani Alves, Marcelo, Sandro, Hernanes, Ferdandinho, Leandro Damiao, Hulk i Neymar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.