Brazil uvjerljiv protiv Vahinog Japana

Prijateljski susret

Brazil uvjerljiv protiv Vahinog Japana

Reprezentacija Brazila je porazila Japan sa 3:1 u prijateljskom meču koji je odigran u francuskom gradu Villeneuve-d'Ascq.

Tite je protiv Vahinog Japana izveo najjači mogući sastav i u prvih 30-ak minuta igre se vidjelo koliko su Brazilci dominantniji od Japanaca. 

Karioke su povele nakon samo 10 minuta igre, a strijelac pogotka bio je Neymar sa bijele tačke. Samo sedam minuta nakon toga novi penal je dosuđen za Brazil, ali ovog puta udarac Neymara odbranio je Kawashima, ali Marcelo je u nastavku akcije sjajno pogodio za prednost od 2:0. Do kraja prvog dijela meča Gabriel Jesus je zatresao mrežu Japana i Brazil je sa tri gola prednosti otišao na odmor. Treba dodati i to da su Japanci u 30. minuti iz slobodnog udarca pogodili prečku. 

U nastavku meča viđen je još jedan pogodak, ali u mreži Brazila, a strijelac za Japan je bio Makino. Do kraja susreta nije bilo većih prilika i Brazil je slavio sigurnu pobjedu.

Prijateljski meč:

Brazil-Japan 3:1 (Neymar 10', Marcelo 17', Gabriel Jesus 33'-Makino 64')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi