Brazilac Gerson novi član Rome?
Foto: EPA

Gerson u Romi?

Brazilac Gerson novi član Rome?

M. Šljivak

Ekipe Rome blizu je dovođenja mlade brazilske zvijezde Gersona.

Ofanzivni veznjak Fluminensea dogovorio je sve uslove oko potpisa za Romu, te će od naredne sezone vjerovatno biti igrač Vučice.

Fluminense, ekipa u kojoj trenutno nastupa 18-godišnji fudbaler, prihvatila je ponudu rimskog kluba vrijednu 18 miliona eura, te je Gerson gotovo izvjesno novi igrač Rome.

Ipak, mladi fudbaler bi naredne sezone mogao na posudbu. Klubovi iz Serie A ne mogu imati više od dva igrača bez italijanskog pasoša, pa bi Gerson mogao otići na posudbu u narednoj godini.

Roma je u borbi za dovođenje talentovanog fudbalera pobijedila Barcelonu. Katalonci su dugo vremena pokušavali dovesti sjajnog veznjaka, ali dogovor nikad nije postignut.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zato je ekipa Rome bila mnogo konkretnija. Njihova ponuda je odmah prihvaćena, te će Gerson postati novi član tima s Olimpica.

Gerson je nedavno napunio 18 godina. Smatra se jednim od natalentovanijih brazilskih igrača, a za prvi tim Fluminensea je odigrao svega 12 utakmica. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.