Brazilci su jednostavno nezaustavljivi

Karioke savladale Peru

Brazilci su jednostavno nezaustavljivi

E. Čaušević

Selekcija Brazila nastavila je svoj pobjednički niz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nakon što su deklasirali Argentinu fudbaleri Brazila sinoć su slavili na gostovanju protiv Perua sa 2:0. Karioke su meč riješile u drugom poluvremenu kada su viđena oba gola.

Brazilci su do prednosti stigli u 58. minuti utakmice kada je mrežu Perua zatresao sjajni Gabriel Jesus. Utakmica je bila riješena desetak minuta prije kraja kada je Renato Augusto na asistenciju Jesusa postavio konačnih 2:0.

Brazil je na prvoj poziciji južnoameričkih kvalifikacija nakon 12 odigranih kola sa 27 bodova, dok je Peru sada osmi sa 14 bodova. Peruanci i dalje imaju šansu za plasman, ali je teško očekivati da ćemo ovu selekciju gledati na Mundijalu u Rusiji za dvije godine.

Nešto ranije igrao se i derbi između Čilea i Urugvaja. Iako su Urugvajci golom Cavanija stigli do prednosti, na kraju je domaća selekcija uspjela preokrenuti i slaviti sa 3:1. Dva gola za Čile postigao je Alexis, dok je jedan dodao Eduardo Vargas.

Kvalifikacije za SP, 12. kolo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Peru - Brazil 0:2

Čile - Urugvaj 3:1


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi