Brilijantni Begović zaustavio Newcastle

Pobjeda Stokea

Brilijantni Begović zaustavio Newcastle

M. Šljivak

Fudbaleri Stoke Cityja savladali su večeras u posljednjem susretu 6. kola ekipu Newcastle Uniteda s 1:0 uz fantastičnu partiju Asmira Begovića...

Nakon slabog uvoda prvi je prijetio Newcastle. Sissoko je u 14. minuti šutirao, ali neprecizno.

Samo minut kasnije postignut je i jedini gol na utakmici. Moses je odlično centrirao, a Peter Crouch je pogodio za vodstvo Stokea od 1:0.

Nakon primljenog gola Newcastle je krenuo ofanzivno prema golu Begovića. Redali su se pokušaji pred golom našeg reprezentativca, koji je međutim bio nesavladiv.

Najbolju priliku u finišu prvog poluvremena imao je Janmaat, ali je Begović fenomenalnom odbranom spasio Stoke, te se na odmor otišlo vodstvom Stokea od 1:0.

Domaći su dobro otvorili drugo poluvrijeme. Arnautović je pogodio okvir gola u prvom napadu, da bi zaim Krul spašavao nakon udarca Adama. Zatim je u velikoj prilici bio Moses, ali je i on bio neprecizan.

Newcastle do boda mogao u 84. minuti susreta. Colback se našao sam na 10-ak metara od gola Begovića, ali je pogodio prečku, te je Stoke na kraju osvojio sva tri boda.

Premier liga, 6. kolo: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stoke - Newcastle 1:0 (Crouch 15')


Begovic Save Vs Newcastle by footyrendez

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.