Britanska javnost više vjeruje Bonyju nego Džeki

Rezultati ankete nisu obećavajući

Britanska javnost više vjeruje Bonyju nego Džeki

Dolazak Wilfrieda Bonyja u Manchester City izazvao je izuzetno pozitivne reakcije među navijačima tog kluba koji su u startu odlučili dati veliku podršku reprezentativnom napadaču Obale Slonovače.

Ovaj transfer otvorio je mnoga pitanja, a nama je situacija posebno interesantna zbog sudbine Edina Džeke.

Kapiten naše reprezentacije igra sezonu za zaborav ali su to dobrim dijelom prouzrokovale povrede i česti izostanci, mada treba biti iskren i reći da ni na terenu Džeko nije pružao partije na kakve nas je navikao proteklih godina.

Manuel Pellegrini je zbog zdravstvenog biltena imao glavobolje oko sastava, budući da je već duže vrijeme van stroja i Aguero dok je početak sezone protekao je bez Jovetića koji se tek naknadno oporavio...

Sergio Aguero je, bez dvojbe, prva napadačka opcija Građana i sada su pored Argentinca tu još tri vrlo kvalitetna napadača koji će se boriti za startnu postavu. Čileanski stručnjak ne preferira igru s tri napadača, pa je sasvim jasno da će od preostale trojice samo jedan 'preživjeti'. Tu je i mladi Španac Pozo La Rosa ali on objektivno nije u ozbiljnim kombinacijama za udarnih jedanaest. 

Britanski mediji sa velikim zanimanjem prate razvoj situacije a ugledni Manchester Evening News je ponudio zanimljivu anketu gdje posjetitelji biraju napadački tandem za startnu postavu. Rezultati ankete nisu obećavajući po javnost u BiH i našeg napadača, pošto prednjače Aguero i Bony koji su osvojili čak 78% glasova.

Tandem Aguero - Džeko donio je Cityju titulu prošle sezone ali je dolaskom Bonyja povjerenje tamošnje javnosti i navijača iznenada 'splasnulo'. Rezultati dosadašnje ankete kažu da samo 14% posjetitelja vjeruje da su Argentinac i naš Džeko najbolji dvojac koji Manchester City trenutno ima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treći najbolji dvojac u napadu po mišljenju onih koji su dali svoj glas je Aguero - Jovetić, kojim vjeruje 8% ispitanika.

Manuel Pellegrini će se uskoro naći na slatkim mukama a našem napadaču ne preostaje ništa drugo nego da se ponovo izbori za poljuljano mjesto drugog napadača aktuelnog engleskog šampiona.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti