Brojni navijači povrijeđeni, među njima i troje djece

Tragedija u Amiensu

Brojni navijači povrijeđeni, među njima i troje djece

E. Škorić
Teme:

Susret Amiensa i Lillea prekinut je nakon samo 15 minuta zbog tragičnog događaja na stadionu.

Kada je Lille poveo u 15. minuti, počelo je slavlje na dijelu gdje su se nalazili gostujući navijači, ali je zaštitna ograda popustila, pa je nastao stampedo.

Sudija je odmah prekinuo utakmicu, a brojni navijači Lillea spašavali su živu glavu na stadionu u Amiensu.

Potvrđeno je danas kako su petorica navijača Lillea prevezena u bolnicu, ali službenik Philippe De Mester je kazao kako njihovi životi nisu u opasnosti. Ukupno, povrijeđeno je 29 navijača, od čega troje djece.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lille će ispitati sigurnosne ulove koji su ponuđeni njegovim navijačima na Amiensovom stadionu, pa se nadaju da će uskoro biti identicifirane osobe koje su odgovorne za ovu tragediju.

Zvaničnici Amiensa kažu da je stadion ispravan, ali da jednostavno nije bilo moguće da ne barijera ne pukne kada u isti trenutak 500 navijača pokuša ući na stadion. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi